Tuesday, December 16, 2008

Romanian Experts - An interesting debate

My space.com interview raised some interesting questions - not only on lunar property rights, but also on national pride or shame:

Un roman, expert in probleme "lunare" (Joi, 11 decembrie 2008, 17:41)
Cifrus [anonim] Publicatia "Live Science" il citeaza chiar zilele acestea pe compatriotul nostru Virgil Pop, ce a scris o carte despre posibila exploatare comerciala, capitalista, a Lunii. "Who Owns the Moon? - Extraterrestrial Aspects of Land and Mineral Resources Ownership" (Springer, 2008) Iar aici aveti articolul: http://www.livescience.com/space/081210-who-owns-moon.html. E totusi o mica mandrie pt. Romania ca un roman e consultat in astfel de probleme ! Astfel de satisfactii sunt rare si merita remarcate.

hai sa ne fudulim (Joi, 11 decembrie 2008, 18:26)- rica venturiano [utilizator]
Am ajuns sa avem o parere atat de proasta despre noi incat si un interviu luat de o publicatie straina unui roman sa ni se para un motiv de mandrie pentru Romania? Sa inteleg ca specialistul respectiv (pentru care am tot respectul, sa nu se inteleaga gresit) a vorbit in calitate de reprezentant al Romaniei? Cand o sa pricepeti ca daca un roman realizeaza ceva, meritul e al lui, nu al vostru?

hai sa ne mandrim (Joi, 11 decembrie 2008, 19:12)romanescu [anonim] i-a raspuns lui rica venturiano- Vom "pricepe" asta cand presa si multi dintre romanii complexati vor realiza ca atunci cand un roman violeaza, fura sau omoara, de vina nu sunt "romanii" si "un roman" ! Clar? Fiecare tara, inclusiv printre cele mai mari din lume, promoveaza realizarile "individuale" ale cetatenilor sai. Sau faptul ca un francez ia un premiu, e citat, e dat ca referinta, nu crezi ca e o mandrie pt. francezi sau pt. Franta? Sau habar n-ai ca legiunea de onoare se da pt. merite "individuale"? Suntem multi satui de manelisme si complexe de inferioritate, de stiri de ora 5, promovate cu sadism si masochism national de o parte a presei si ne bucuram sincer ca mai apar si astfel de informatii. Multumesc lui Cifrus!

luxdesign28 [utilizator] i-a raspuns lui rica venturiano salut nu e fudulie. La un alt nivel de constiinta se considera ca noi, respectiv romanii suntem ca un organism. Se pot considera partile sanatoase realizarile pozitive ale conationalilor, respectiv partile bolnave, involutiile acelorasi conationali de-ai nostri. Trebuie sa ne asumam atat partile pozitive, cat si partile negative. Ideea este ca un roman, un englez, un francez, sau orice alta natie am lua, nu-si va putea renega niciodata tara, chiar si daca ar vrea sa o faca... o va avea in sange si in suflet :)

0 comments: