Sunday, May 23, 2004

"The Space Show" with Dr. David Livingston

Dr. David Livingston hosts me on "The Space Show", were we talk about the issue od "extraterrestrial real estate". The Space Show® focuses on timely and important issues influencing the development of outer-space commerce and space tourism, as well as other related subjects of interest to us all.

Saturday, May 8, 2004

Hurriyet: "4 bin metrekaresi 30 dolara Ay’da tapulu arazi"


From Hurriyet, a Turkish newspaper, an article on "selling" the Moon (http://webarsiv.hurriyet.com.tr/2004/08/05/501230.asp):

"Bu yasadaki tek sorun ise şu: Bu kontratın altında bugüne kadar örneğin Pakistan, Fas veya Meksika gibi sadece on ülkenin imzası bulunurken uzay yolculukları yapan devletlerin hiçbirisi bu sözleşmeyi imzalamadı. Bu açıdan bakıldığında sözleşmenin hiçbir anlamı yok diyor Glasgow Üniversitesi hukuk uzamı ve Uluslararası Uzay Hakları Enstitüsü üyesi Virgiliu Pop. Ve uzay yolculukları yapan devletlerin çekimser kalmaları Ay sözleşmesindeki 11.maddeyle ilgili. Bu madde, sözleşmeyi kabul eden devletlerin Ay’dan yararlanma konusunda anlaşmalarını ve halihazırdaki tüm kazanımları de diğer ülkelerle bölüşülmesini öngörüyor."